Intendent w placówce oświatowej: prowadzenie stołówki, układanie jadłospisów

SZKOLENIE
Opis szkolenia

 

Dla kogo: Intendenci lub osoby starające się o to stanowisko, kierownicy stołówki, osoby zajmujące się zamówieniami żywnościowymi 

 

Opis szkolenia:

Celem szkolenia jest praktyczne przygotowanie do pracy na stanowisku Intendenta w zgodzie z obowiązującymi przepisami. 

Przedstawione zostaną zagadnienia dotyczące podstaw żywienia, komponowania jadłospisów, czy też obowiązków i wymagań wobec intendenta. 

Zdobędą Państwo również podstawową wiedzę na temat zasad GHP i GMP oraz elementów HACCP.
 

Program szkolenia:

1. Najważniejsze zasady żywienia dzieci i młodzieży

2. Najczęściej popełniane błędy żywieniowe i ich skutki.

3.  Jak skomponować prawidłowy jadłospis – podstawowe zasady

4.   Alergie i nietolerancje pokarmowe u dzieci

5.   Dobre praktyki żywieniowe w placówce oświatowej

6. Normy żywienia  IŻiŻ.

7. Zestawianie posiłków. Dobór surowców i technik kulinarnych z uwzględnieniem wymogów Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w tygodniowym jadłospisie.

8. Obliczanie średniej normy ważonej na energię

9. Szacowanie zawartości soli, cukru, tłuszczu w produktach i potrawach.


 

Instytut Szkoleniowy GoWork.pl oferuje Państwu najlepiej wykwalifikowaną kadrę trenerską, co przekłada się na najwyższą jakość organizowanych przez nas szkoleń.

 

ZAPISZ SIĘ
Intendent w placówce oświatowej: prowadzenie stołówki, układanie jadłospisów

Terminarz:

09. maj
15. maj
16. maj
20. maj
22. maj
27. maj
28. maj
KONTAKT
Zapraszamy do kontaktu