Intendent w placówce oświatowej; prowadzenie stołówki , układanie jadłospisów

Sieć współpracy

Temat zawiera 0 odpowiedzi, i ma 1 odpowiedź, ostatnio zaktualizowany przez  Jolanta Jędruchniewicz 5 lat, 6 miesięcy temu.

Oglądasz 1 wpis (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
  • #50

    Jolanta Jędruchniewicz
    Moderator

    Dla kogo: Intendenci lub osoby starające się o to stanowisko, kierownicy stołówki, osoby zajmujące się zamówieniami żywnościowymi

    Opis szkolenia:

    Celem szkolenia jest praktyczne przygotowanie do pracy na stanowisku Intendenta w zgodzie z obowiązującymi przepisami.

    Przedstawione zostaną zagadnienia dotyczące podstaw żywienia, komponowania jadłospisów, czy też obowiązków i wymagań wobec intendenta.

    Zdobędą Państwo również podstawową wiedzę na temat zasad GHP i GMP oraz elementów HACCP.

    Program szkolenia:

    1. Najważniejsze zasady żywienia dzieci i młodzieży

    2. Najczęściej popełniane błędy żywieniowe i ich skutki.

    3. Jak skomponować prawidłowy jadłospis – podstawowe zasady

    4. Alergie i nietolerancje pokarmowe u dzieci

    5. Dobre praktyki żywieniowe w placówce oświatowej

    6. Normy żywienia IŻiŻ.

    7. Zestawianie posiłków. Dobór surowców i technik kulinarnych z uwzględnieniem wymogów Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w tygodniowym jadłospisie.

    8. Obliczanie średniej normy ważonej na energię

    9. Szacowanie zawartości soli, cukru, tłuszczu w produktach i potrawach.

Oglądasz 1 wpis (wszystkich: 1)

Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.