Intendent w placówce oświatowej: prowadzenie stołówki, układanie jadłospisów

 

Dla kogo: Intendenci lub osoby starające się o to stanowisko, kierownicy stołówki, osoby zajmujące się zamówieniami żywnościowymi 

 

Opis szkolenia:

Celem szkolenia jest praktyczne przygotowanie do pracy na stanowisku Intendenta w zgodzie z obowiązującymi przepisami. 

Przedstawione zostaną zagadnienia dotyczące podstaw żywienia, komponowania jadłospisów, czy też obowiązków i wymagań wobec intendenta. 

Zdobędą Państwo również podstawową wiedzę na temat zasad GHP i GMP oraz elementów HACCP.
 

Program szkolenia:

1. Najważniejsze zasady żywienia dzieci i młodzieży

2. Najczęściej popełniane błędy żywieniowe i ich skutki.

3.  Jak skomponować prawidłowy jadłospis – podstawowe zasady

4.   Alergie i nietolerancje pokarmowe u dzieci

5.   Dobre praktyki żywieniowe w placówce oświatowej

6. Normy żywienia  IŻiŻ.

7. Zestawianie posiłków. Dobór surowców i technik kulinarnych z uwzględnieniem wymogów Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w tygodniowym jadłospisie.

8. Obliczanie średniej normy ważonej na energię

9. Szacowanie zawartości soli, cukru, tłuszczu w produktach i potrawach.


 

Instytut Szkoleniowy GoWork.pl oferuje Państwu najlepiej wykwalifikowaną kadrę trenerską, co przekłada się na najwyższą jakość organizowanych przez nas szkoleń.

Po każdym szkoleniu umożliwiamy Państwu uzyskanie certyfikatu Ministerstwa Edukacji Narodowej, potwierdzającego zdobycie nowych kwalifikacji.

Zapis na: Intendent w placówce oświatowej: prowadzenie stołówki, układanie jadłospisów

Termin: 2019-01-21

Liczba godzin: 6

Cena: 299zł netto

Nabywca
Odbiorca

NASZE ODDZIAŁY: